The Marketing Blog

Hexaware

PROFILE

Hexaware Technologies, a SEI CMM Level 5 global IT services provider specializes in Enterprise solutions, Application Management, EAI, e-Commerce, and Embedded Systems. With global offices in USA, Canada, UK, France, Germany, Japan, Singapore and India, it provides software services to the Airlines, Banking and Financial services, Insurance and Healthcare industries..

The company is working in fields like Application Integration and E-Commerce Enablement among others Its technology alliance partners include IBM, Vitria, BEA Systems, Constellar, Sterling Commerce and Harbinger. The vertical focus areas include banking, insurance and the airline industries. An ISO 9001 company, Hexaware has been assessed at SEI CMM Level 4.

Hexaware's list of clients include Air Canada, Alliance Capital, Princeton University, TransAmerica, EMI Music, Equitable, Franklin Mint, and Blue Cross/Blue Shield.



PATTERN

The selection process consisted of 3 rounds
I Written test (The pattern is total 100 questions 1 hour time).
II GD.
III Technical/ HR Interview.


HEXAWARE PAPER ON 19th APRIL in B.I.T Durg.

1. Aptitude

The Aptitude round consisted of 100 questions and you are given 60 minutes time... The aptitude round consisted 25 verbal q's, 25 Maths q's and 50 technical q's... Time will not be enough to complete the paper start with verbal and move to technical and at last do the maths... The technical aptitude questions are different for IT and Non IT stream...


The few technical questions I remember are

1. Which of following dissipates least power?

a.TTL

b.ECL

c.RTL

d.CMOS [ans]

2. What is the laplace transform of unit impulse function?

Ans.1/s.

3. The resistor is given voltage V=150 sint .what is the power dissipated?

4. How to find the value of Z in theveins theorm ?

Ans sc voltage source and oc current source.

5. If in addition of excess-3 code the sum exceeds 9 then what we hav to do?

Ans subtract it by 0011

6. A signal is modulated having modulation index 3 and 4 .what will be resultant M.I

Ans 5[srt of m1+m2]

7. IC timer 555 can be used as?

a. astable mv

b. monostable mv

c .freq divider

d. all[ans]

8. Give the contents of SP & HL pair after the execution of following statements

1002 LXI SP, 27FFH

1003 CALL 1006H

1006 PUSH H

Ans SP=27FFH HL=1006H


9. Phase margin of system is 125 what is its gain margin?

Ans -125 [not sure]

10. If the gate voltage is increased the n what will be the effect In MOSFET?

Ans Channel widens.

11. Current in the rotor of 3 phase induction motor is due to?

Ans Induction.

12. Question on transmission line with values of Zoc and Zsc given.Find the value of Zch?

Ans Zch =sqrt[ZocXZsc].

13. White noise has?

Ans Flat power spectral density.

14. The Transfer function of the system was given .find the no. of breakaway pts?

15. If a function has half wave symmetry its Fourier transform consist of?

A. only odd harmonics

B. only even harmonics

C. Both even & odd harmonics but no constant term

Some questions were from digital communication, digital electronics all questions were basic.

The aptitude questions were repeated from previous papers. Few of them are

1. Let ax2 + bx + c = 0

If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots. Then which of the following hold true

Ans. b+c = 0


2. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his

original salary?

Ans. 25%


3. In a rectangle the length is increased by of the original length. By what proportion should the

width be reduced so that the area will be the same?

Ans. 33


4. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___

Ans. (-1) ^ (n-1)*(2n-1)


5. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?

Ans. 2


6. 12. In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?

Ans 24


7. find odd member out?

A .IBM B.DELL C.COMPAQ D.MOTOROLA

A. SQL server B. Sybase C.ORACLE D.UNIX

A. B B. C C. F D. I

Few Questions from a passage ,to find the synonyms and antonyms of the BOLD words

Few Questions to correct the sentence given

Out of 400 students appeared 133 cleared the written exam

2. GD.

divided in 13 groups each of 10 students

The few topic given were

  • Performance of Indian cricket Team in 2007 WC
  • Should Women be inducted in Indian Army?
  • A plane has been hijacked by the terrorist, now u have to decide weather to take military action or to negotiate with them. Discuss…….
  • women’s reservation should be forced in IT industry

They check your communication skills and level of understanding and general awareness .If possible interact with ur group before the GD & try not to make A fish market in the GD

Out of 133 students 48 got through GD

3. INTERVIEW.

It was a general interview .Few students were asked basic questions related to their branch. Some students had purely HR interview. Mine was completely HR interview with few questions on C Be thorough with your resume .Try to give Specific examples for questions related to ur resume .Listen carefully the PPT & prepare ans. accordingly .

Out of 48 students 28 were finally selected and I was one of those lucky 28




HEXAWARE PAPER ON 10th APRIL AT BHUBANESWAR

WRITTEN TEST was little difficult n lengthy also.It consisted of 3 sections-english,mathematics n at last techical paper which is little tough than the other two sections.

I am a non-IT student so for us technical paper was not from C/C++ , it was electronics core type paper.So you must be perfect in ur branch papers like DEC,Power Electronics,Control System,Electrical Machines,Microprocessor etc.


Hexaware's written test was little difficult n i personally believe that it was difficult but i cleared the written test.And some of my very close friends of my branch found the paper very easy,they helped us n cleared handsomly.

OUT OF 320 STUDENTS 116 STUDENTS WERE CALLED UP FOR THE GD NEXT DAY.

FEW GD TOPICS GIVEN WERE..

"WHO WILL BE THE NEXT PRESIDENT OF INDIA "
"HOW SHOULD COPYING IN EXAM BE STOPPED"

"SOFTWARE COMPANIES DEVELOPING IN ORISSA"

" INDIA AS A SUPER POWER"..etc

SO OUT OF 116 STUDENTS 34 CLEARED THE GD

SOME QUESTIONS WHICH I WAS ASKED IN THE TECHNICAL INTERVIEW

>> I ENTERED THE ROOM-WISHED HIM.

>> HE SAID TAKE UR SIT.

>> I-THANK U SIR

>> THN HE ASKED DIRECTLY IN SUBJECT U HAVE SPECILAIZATION

>> I SAID MICRPROCESSER 8085

>> THEN HE ASKED TEL ME WITH HOW MANY VOLTAGE DOES MICROPROCESSOR WORKS?? ans is 5v.

>> I REPLIED CORRECTLY.

>> THEN HE ASKED 5v A.C. OR D.C.VOLTAGE?? ans is dc.

>> THEN HE ASKED HOW MANY PINS DOES 8085 MICROPROCESSOR HAS??

>> THEN HE TOLD ME TO WRITE A PROGRAM(MULTIPLY TWO NUMBERS)IN 8085.

>> I WROTE CORRECTLY.

>> THEN TOLD ME WRITE ANOTHER C PROGRAM.

>> I WROTE IT CORRECTLY N ALSO EXPLAINED THE BOTH PROGRAMS.

>> THEN HE ASKED ABOUT SOME INSTURUCTIONS SET IN 8085.

>> I REPLIED.

>> THEN HE ASKED ME ABOUT MY NAME.

>> I REPLIED.

>> THN HE SAID OK THANK YOU-I SAID THANK YOU SIR MY PLEASURE.




  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | Gorgeous Beaches of Goa

Back to TOP