The Marketing Blog

Freescale

SOME QUESTIONS ASKED IN FREESCALE WRITTEN EXAM AND INTERVIEWS

1. the 2's complement number of 110010 is
ans; none of those

2.Truth table of a logic function
ans: displays all its input output possibilities

3.The process of varying one signal according to the pattern provided by another signal is
ans:modulation

4.The octal equivalant of hexa number 123 is
ans:443

Determine how many times the given loop is executed

5.m=3 while (m<18) do {m=m+2;m=m-1}
ans:15

6.m=1;a=30;while (m<>1) do {m=m+1;a=a-1;}

7.m=1;a=30;while (e*m-5<a) do {m=m+1;a=a-2}
ans:9
in questions 8 to 12 find the values of a and b at the end of the execution of the program
segment

8.a=2;
b=1;
x=1;
while(x<=4)
do {a=a+b;x=x+1}
ans:(5,1)

9.a=1;
b=2;x=1
while (x<=5)
do {b=a+b;x=x+1;}
ans:(1,6)

10.a=0;
b=0;
x=1;
while (x<=4)
{a=a+x;
b=b-x;
x=x+1;}
ans:(10,-10)

11.The complexity of bublle sort is0(a),then k equals
ans:2

12.In BCD,the decimal number 516 is
ans:10101110

13. RS 232 is standards for
ans:physical layer

14. which of the following is not true of a DBMS
ans:maintain integrity

15.the method of access used for obtaining a record from a tape is
ans:sequential

16.Whichof the following is an universal gate
ans:nor

17.an ASCII text file containing 500 characters will have size approximately
ans:500bytes

18.which of the following is a vector
ans;force

19.The lowest attainable temperature
ans 0k

20.viscosity is most similar to
ans:friciton

21.The elapsed time between the submission of the job and getting the output is
ans:seek time

22.the earliest calculating device still in use is
ans: abacus

23.Qunatities used to bring fields to standards sixe are
ans:pixels

24.the base of a number system is called as
ans:radix

25.An 8kb computer will bave addresses -----
ans:8191

26.Arranging data in a specific form is called
ans: sorting

27.A translator which reads an entire programme written in a high level language and converts
it into machine language code is
ans: interpreter

28.a data hierarchy in assending order is
ans:bit-byte -field-record-file-database

29.a computer generated output that lets programmer follow the execution
of the program line by line is

30.data items grouped togother for storage form a

31. the most dangerous aspect of computer virusesis their ability to
ans: change system memory

32.a distributed data processing configuration in which all activities must pass through an
centrally located computer is called a
ans: ring network

33.communication circuite that transmit data inboth directions but not at the same time
are operating in

34.which of the following is not an application software
ans:unix

35.For which of the folowing computer application is real time processing not essential

36.a data structure with one to many relationship is a
ans:tree

37. which of the following hardware components is most important to operation of a database
management system
ans:high speed,large capacity disk

38. computer viruses can spread from one system to another by means of
ans:all the above

39. afront end processor is ususally used in
ans: multi processing

40.a radioactive material of mass 16 grms in 10 years due to radiation. how many years will it
take for the material to attain a mass f1 gm
ans:30

41.a block of ice floats on water in a beaker, as the ice melts,the water level in the beaker will
ans:remain same

42.if va,vn,vs are velocities of sound in air,water, and steel then,
ans:vs>vn>va

43.in usual computer arthemetic, the value of the integer expression
22/5*2+8*2/6
ans:10

44.an acronym for the organisation that publishes programming langauge standards is
ans:ANSI

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | Gorgeous Beaches of Goa

Back to TOP